Pers

PIA Group neemt Cashaca over om digitaal boekhouden persoonlijker te maken

29 augustus 2024
Gent, 29 augustus 2024 – PIA Group, de snelst groeiende accountancy- en advisorygroep van België en Nederland, neemt als eerste in de sector een boekhoudplatform over. Cashaca, dat zich richt op starters en eenmanszaken, wordt bij PIA Group integraal onderdeel van een volledige boekhoudservice. Samen met haar snel uitbreidend aantal lokale kantoren maakt PIA Group digitaal boekhouden voor starters en eenmanszaken op die manier kwalitatiever en persoonlijker.
In de zoektocht naar een geschikte tool om starters en eenmanszaken nog beter te bedienen, besliste PIA Group om het boekhoudplatform Cashaca over te nemen en volledig te integreren in haar dienstverlening. Het Antwerpse Cashaca levert een boekhoudapplicatie aan zelfstandigen die zelfs zonder ervaring hun boekhouding in eigen handen kunnen nemen.
De integratie van Cashaca in de dienstverlening van PIA Group zorgt binnen de groep voor meer efficiëntie. Zo krijgen de medewerkers in de lokale kantoren meer tijd om op hun kerntaak van accountancy en advies te focussen, op de voor PIA Group kenmerkende manier van advies dicht bij de klant.

Persoonlijke digitale dienstverlening

Via de overname van Cashaca haalt PIA Group ook AI-kennis binnen. Die moet in combinatie met de efficiëntie op termijn ruimte creëren voor meer proactief advies aan het volledige klantenbestand, dat zowel kleine, middelgrote als grote kmo’s omvat.
“We willen starters en eenmanszaken al van in het begin advies bieden en hen te hulp staan bij vragen”, zegt Steven Brouckaert, uitvoerend voorzitter van PIA Group. “We weten dat ze met een heleboel vragen zitten, gaande van wat voor hen de meest geschikte bedrijfsvorm is, hoeveel netto-inkomsten ze zullen overhouden of welke beroepskosten ze kunnen inbrengen. Hun digitale ervaring met de boekhouddiensten van Cashaca wordt aangevuld met het persoonlijk, kwalitatief advies van een PIA-accountant en -adviseur, zowel online als fysiek in een van onze vele lokale kantoren.”

Geen klantenstop

Veel accountants voerden een klantenstop in, Starters en eenmanszaken moeten noodgedwongen uitwijken naar online platformen zoals Cashaca. Nathalie Calle, CEO van PIA Group Belgium, ziet daarin kansen: “Starters en eenmanszaken zijn het zaaigoed van onze economie. Velen van hen zullen de kmo’s van morgen zijn. Als accountants en adviseurs hebben wij een belangrijke economische verantwoordelijkheid. Onze begeleiding en advies zijn een essentieel onderdeel van het succes van ondernemers, Daarom heeft PIA Group nooit ‘nee’ gezegd tegen klanten. Wij vinden dat starters en eenmanszaken ook een gegarandeerde kwaliteit verdienen en zijn verheugd die te bieden door de integratie van Cashaca, gekoppeld aan een persoonlijke PIA-adviseur.”

Groeiambities

Cashaca-oprichter Peter Loomans blijft na de overname aan boord. Hij wordt partner van PIA Group en neemt een strategische positie op binnen het digitale expertiseteam. De ambitie van PIA Group is om de jaarlijkse omzet van Cashaca over drie jaar te vervijfvoudigen, wat de groeiambities van de volledige groep onderstreept. PIA Group was in 2019 nog goed voor een geconsolideerde omzet van 25 miljoen euro met 200 werknemers. Vandaag telt de groep 1.700 medewerkers waarmee eind 2024 een geconsolideerde omzet zal gerealiseerd worden van meer dan 250 miljoen euro.
***

Over PIA Group

In een markt van schaalvergroting wil PIA Group doorgroeien tot een toonaangevende speler in accountancy- en advisorydiensten maar tegelijk de persoonlijke band tussen medewerker en klant niet verliezen. Daarom bouwen wij aan onze groei op basis van een continu uitbreidende groep van ondernemende vennoten. Dankzij de onderlinge wisselwerking tussen die partners en ons expertteams vinden ondernemers in elk PIA-kantoor een individuele up-to-date service en knowhow, die echt bijdraagt tot hun professioneel succes en persoonlijk geluk. PIA Group werd in 2012 opgericht in België door Steven Brouckaert. De groep is actief in België en Nederland telt meer dan 60 kantoren en bijna 1.700 medewerkers en zal over beide landen heen eind 2024 een omzet realiseren van meer dan 250 miljoen euro.
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Meer weten over onze diensten?

We helpen je graag verder.

Contacteer ons